300

TUINONTWERP

Toe aan een tuin? Tijd voor een andere invulling? Behoefte aan een praktisch advies?

Buro Clabbers heeft een passie voor planten en natuur!  Buro Clabbers maakt dan ook met veel plezier complete tuinontwerpen en beplantingsplannen met liefst een natuurlijk en waar mogelijk onderhoudsarm karakter.

Ook het ontwerpen van eetbare tuinen en voedselbossen behoort tot de mogelijkheden.

Hoe gaan we te werk?

  • Inventarisatie: op locatie worden de bestaande situatie en uw wensen zo compleet mogelijk in beeld gebracht.
  • Schetsfase: Aan de hand van de inventarisatie worden een of meerdere schetsen gemaakt en aan u voorgelegd. Ook wordt een beplantingsvoorstel gemaakt.
  • Uitwerking: De schets van de tuin wordt na overleg verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp, eventueel inclusief beplantingsplan.
     

Een tuin van Buro Clabbers:

  • is boeiend in ieder seizoen.
  • wordt ontworpen in samenhang met het (stedelijk) landschap en bebouwing.
  • is waar mogelijk onderhoudsarm.
  • valt op door natuurlijke, sterke beplantingen en draagt bij aan een rijk insecten- en dierenleven.

 

De tuin als toevluchtsoord

In de tuin kunnen we ontsnappen aan het idee van de maakbare wereld en ons weer mee laten nemen door, verwonderen over al het plantaardig en zoemend moois dat zich rondom ons bevind en zich iedere keer op een andere manier aan ons aandient, ieder seizoen weer, jaar na jaar.

De tuin is een plek om zorgen even los te laten en ons te herinneren wie we eigenlijk ook al weer zijn, en wat er toe doet.

 

Planten groeien, structuren veranderen.

Buro Clabbers ontwerpt haar tuinen en terreinen het liefst op basis van duidelijke structuren en heldere lijnen. Deze heldere en rustige basis, de vormgeving van het ontwerp geeft sturing aan het levende en levendige groen zonder al te dwingend te zijn; ze biedt juist ruimte voor ontwikkeling en beweging. Planten zijn immers levende materie en laten zich wel planten, maar niet altijd plannen.

Natuur laat zich niet dwingen, is niet altijd te voorspellen. Hierin zit juist de charme van het tuinieren; de schoonheid zit ‘m in het proces, en niet alleen in een vast omlijnd eindresultaat!

Natuurlijk maken we een uitgedacht plan en wordt het ontwikkelingsproces waar wenselijk begeleid.

 

Duidelijke structuren en heldere lijnen als basis

Een natuurlijke tuin op basis van een sobere vormgeving biedt een eenvoudige maar charmante insteek om de architectuur van bijvoorbeeld een moderne woning of bedrijfsgebouw nog beter uit de verf te laten komen.

Natuur als antwoord op, tegenwicht voor de ontworpen en geregisseerde wereld; een spannende combinatie! (De tijd dat een natuurlijke tuin vooral refereerde aan rommelige borders en slingerende paadjes is allang voorbij!)

 

Een tuin moet groeien. Dat wat leeft is nooit af!

Een tuin is altijd in beweging; vanaf de dag van aanplant tot aan volwassenheid zal deze daardoor enige zorg en sturing nodig blijven hebben. Uitgekiende beplantingscombinaties en een plan dat rekening houdt met de ontwikkeling en volwassen grootte van de planten zorgt er echter voor dat de tuin zonder al te veel ingrijpen op zijn eigen tempo kan volgroeien.

 

In de tuin ben je nooit alleen

De tuin is niet alleen een persoonlijk toevluchtsoord voor zijn mens; ook talloze dieren, groot, klein en heel erg klein, vinden er hun onderkomen. Een goed ontwerp besteed hier aandacht aan! Want zonder onze kleine vrienden komt een tuin nooit echt tot leven.

 

Beplantingskeuze

Buro Clabbers kiest planten uit op basis van eigen ervaringen en neemt als uitgangspunt voor de plantkeuze de kenmerken van de plek, het klimaat, de bodem. Deze zijn nooit honderd procent te kennen maar vormen wel een goede indicatie voor welke planten er graag of minder graag zullen groeien. Door hier slim mee om te gaan kan er een natuurlijk ogende en relatief onderhoudsarme tuin ontstaan.

Planten leven en gedragen zich, net als mensen en dieren, op iedere plek weer net even iets anders. Dat maakt tuinieren spannend en houdt het dynamisch!

Een tuin voorspellen kunnen we niet; ons laten verwonderen en verrassen des te meer!

 

Neem vrijblijvend contact op.